Over Ons..

Winny Rolfes

“Dat we vriendinnen zouden blijven, was snel duidelijk. Sinds we zakelijke partners zijn, is alles in het kwadraat: onze passie, missie en enthousiasme voor Bambu Events.”

‘Als kind droomde ik ervan om voor een groot publiek in de spotlights te staan. Dansen, acteren en zingen, daar wilde ik in uitblinken. Op mijn derde stond ik al in een balletpakje en leerde ik de beginselen van jazz- showdans met als basis klassiek ballet. Bij Jeugdtheaterschool Rabarber maakte ik kennis met theater en zang. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik vanuit huis de vrijheid heb gekregen om mijn hart te volgen om te doen wat ik echt leuk vond. Zo volgde ik de Theaterschool in Amsterdam, een professionele opleiding die ik met veel plezier heb gedaan en waar ik veel heb geleerd.

Nadat ik succesvol was afgestudeerd werd het theater mijn tweede thuis. Van kleine muziektheatergezelschappen naar de grote Joop van den Ende Musicalproducties. Ik mocht acteren in een regionale tv-soap en nam deel aan een bijzondere reizende theaterproductie van de Cliniclowns. Dansen, zingen en acteren, de drie disciplines waar ik gelukkig van werd.

Na verloop van tijd kreeg ik de kans om mij ook achter de schermen te ontwikkelen en werd ik productieassistent bij het Korzo Theater. Ik heb daarnaast ervaring opgedaan met lesgeven op de plek waar mijn dromen begonnen, bij Jeugdtheaterschool Rabarber. Horeca is ook geen onbekend terrein voor me. Bij verschillende restaurants en strandpaviljoens heb ik kennis opgedaan hoe je de beste service kan geven en heb ik geleerd dat tevredenheid van de gast voorop staat. De mode heeft me ook altijd gefascineerd. Bij DonnaTienda, één van de mooiste damesboetieks van Den Haag heb ik menig vrouw van top tot teen mogen stylen.

Op dit moment ben ik werkzaam bij Stichting Safe School en dat heeft binnen een jaar tijd een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Het is enorm dankbaar werk. Als theatergroep streven we ernaar om samen met de docenten en leerlingen een veilig schoolklimaat te creëren. Het draait er vooral om dat elk kind zichzelf kan zijn en volledig tot groei en bloei mag komen.

Lavinia of ‘zussie’, zoals ik haar altijd noem, heb ik tien jaar geleden leren kennen bij Muziektheatergezelschap Zenga. Hier hebben wij samen een theatertour gedaan en hebben wij op vele evenementen gezorgd voor spectaculaire shows. Na Zenga splitsten onze wegen. Dat we vriendinnen zouden blijven, was snel duidelijk. Sinds we zakelijke partners zijn, is alles in het kwadraat: onze passie, missie en enthousiasme voor Bambu Events. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik aan onze toekomst denk!’

Lavinia Schenkhuizen

“De balans tussen liefde voor het moederschap en mijn passie voor het ondernemen hebben tot succes geleid. Er is niets mooiers dan te communiceren vanuit mijn hart.”

‘Als kleuter maakte ik kennis met Ritmische Gymnastiek. Een sport die dans, acrobatische bewegingen en choreografie combineert. Ik vond het heerlijk om rond te dartelen, maar was op vijfjarige leeftijd ook leergierig en een doorzetter. Ik bleek een talent te zijn en werd meerdere malen Nederlands Kampioen. Als kers op de taart mocht ik in 1998 naar de Jeugd Olympische Spelen in Moskou.

Met een blik op de toekomst besloot ik de sport te combineren met de Havo voor Muziek en Dans. Naast de vele uren studeren in een dansstudio, sporthal en klaslokaal, kwam ik tot ‘rust’ tijdens het uitgaansleven. Ik was van begin tot eind op de dansvloer te vinden in destijds mijn favoriete discotheek, Now&Wow in Rotterdam. Een plek waar ik mij liet inspireren en mijzelf kon opladen.

Na tien jaar topsport zette ik een punt achter een mooie tijd van hard trainen, vele medailles en bekers. Zo kon ik me volledig focussen op mijn danscarrière. Er bleek een succesvolle toekomst voor me weggelegd en ik kon doorstromen naar de Internationale Hogeschool Codarts waar ik de dansopleiding volgde. In 2006 mocht ik me officieel een professioneel danseres noemen. In datzelfde jaar ontmoette ik Winny bij Muziektheatergroep Zenga. Naast dezelfde Indische afkomst hadden we nog iets gemeen: de spirit om te performen! Met een muziek & theaterspektakel gingen we op tournee door heel Nederland. Ook leerden we in die periode de evenementenbranche kennen.

In de jaren die volgden heb ik een hoop ervaring opgedaan in verschillende disciplines. Naast dat ik actief was als danseres in vele theater- en dansproducties gaf ik workshops op scholen en evenementen. En ben ik mijn horizon als allrounder gaan verbreden door les te geven in diverse dansstijlen. Verder werkte ik vijf jaar bij de CliniClowns waar ik op menig gezicht een glimlach kon toveren. Deze bijzondere tijd is me eeuwig dierbaar. Sinds 2008 werk ik voor Safe School. Een eendagsprogramma waar ik mijn passie kan uitvoeren als danseres en actrice en zo een steentje kan bijdragen om de veiligheid op zoveel mogelijk scholen te creëren.

Op 4 juli 2015 is een grote wens werkelijkheid geworden. Samen met mijn partner José, zijn we de ouders geworden van een prachtige zoon. Jayen is mijn pronkstuk voor het leven. De balans tussen liefde voor het moederschap en mijn passie voor het ondernemen hebben tot succes geleid. Er is niets mooiers dan te communiceren vanuit mijn hart. En zo is Bambu Events ontstaan.’